Starlight

The Disclaimer





Assalamualaikum and Welcome my BELOVED READER's. Disini hanyalah tempat meluahkan segala cerita yang terkubu dihati sama ada manis mahupun pahit. thanks for coming and reading :)

Travel This Site



The Cbox Song



♦ URL Blog not email ,, please ? :)
♦ Harsh words & Anon not allowed




Credits


Basecode by: Mrs AF
Template by :
Ihza

All rights reserved ® Your Name 2011 - 2012


21 /03 /2012


Wednesday, March 21, 2012 8:01 PM 0 Atashinci(s)

pagi2 lagi da bangun ,, siap da iron baju bagai , memang excited giler la kan nak pergi
sekolah , last2 bila da sampai sekolah acik guard tu kata kena tunggu pukul 10 baru boleh masuk ,,
so nak cakap apa lagi kan ,, tunggu jer la .
dalam pukul 10.15 tu acik guard tu bkak pagar bagi masuk ,,
dalam perjalanan nak ke dewan tu hanya allah jer yang tahu betapa berdebar debar nya la hati ni .
sampai2 kat pintu dewan jer , tiba2 cikgu haslinda datang peluk2 aku ,,
dalam hati "ish kenapa ni .. ada sesuatu keajaiban yang berlaku ker ni .."
jalan sikit lagi nak kemeja tempat ambik result , ustzah pulak kata congrate kyra ,
dlam hati "ish kenapa ni ... ada sesuatu ker .."
now beranikan diri ,, pergi jugak ...
alhamdullilah keputusan okey2 jer ,, mungkin di mata orang lain result yang aq dpat itu
cuma biasa tapi di mata aku ia sangat berharga . seriously kata sebelum ni aku tak pernah sangka akan dapat keptusan macam tu .. alhamdullilah subjek yang selalu dapat C , D smlam
semua dpat B+ n alhamdullilah jugak ekonomi asas aq llus walaupun tak seberapa ,,
A dlm SPM cuma bukti you pandai baca buku... nak berjaya dlm hidup, dpt C pon xper.. janji sikap betol! #percayalah ~copy paste dari twitter~

smlam mama tanyer lepas ni nak buat ape ,,
"ehh .. mama ni .. mesti la nak sambung belajar ,, tak kan nak kahwin kut ..."

mama kata
"ma tak nak awak masuk uitm ke U ape ker ... kecuali kalau dpat kos nursing ... tgok la
kawan kawan mama , cousin2 awak tue ,, kluar U kerja pun tak der ... yang kerja pun gaji berapa la sangat ... mama igat nak masukkan awak bidang pertanian or pldangan tapi bkan bwah uitm ,, ma nak awak masuk under jabatan pertanian , belajar ada alaun , keluar2 pun ada kerja . kan senang ..."

tapi kan ma orang igat nak ambik perhotelan ..

"kakak cuba fikir ,, hotel mana yang tak der arak ,, memang awak kata awak tak pegang arak .
tapi awak berkerja di bawah company yang ada jual arak ,, rasa2 berkat ker duit yang awak dapat tue ..."

"tapi kan ma .. orang tak minat la kerja pertanian macam tue ..."

mama
"minat bukan datang dari dalam diri ,, tapi minat atang ari usaha kita sendiri ..."

bila mama aku cakap macam tu ,, rasanya ,, aku nak follow jer apa yang mama aku cakap ,,
mungkin ini yang terbaik buat aku ,,