Starlight

The Disclaimer





Assalamualaikum and Welcome my BELOVED READER's. Disini hanyalah tempat meluahkan segala cerita yang terkubu dihati sama ada manis mahupun pahit. thanks for coming and reading :)

Travel This Site



The Cbox Song



♦ URL Blog not email ,, please ? :)
♦ Harsh words & Anon not allowed




Credits


Basecode by: Mrs AF
Template by :
Ihza

All rights reserved ® Your Name 2011 - 2012


AKU DAH CAKAP DAH


Thursday, May 17, 2012 5:50 AM 3 Atashinci(s)

ASSALAMUALAIKUM..

tajuk kat atas macam gempak jer kan. semalam rasa sedih sangat, tak tahu nak luahkan kan kat sape, so call la kawan kiter satu tu, and then citer la kat dia sume masalah. nasib baik kyra ngan dia satu team.. aha .. kalau tak berdebat lagi la nampaknya.
sepanjag kyra cakap phone dengan dia, dia tak habis2 cakap "AKU DAH KATA DAH"...

dulu dia ada pesan kat kyra waktu kyra mula rapat dengan someone budak perempuan ni. dia kata "kau kalau kawan dengan dia tu baik-baik sikit, dia tu kadang2 ada masa gilanya, ada masa okey"
tapi sayang kyra tak endahkan apa yang si dia cakap dan teruskan jugak berkawan dengan budak perempuan tu. kadang-kadang ada jugak terasa hati dengan budak permpuan tu, tapi cuba sedapkan hati dengan berfikir "biasalah tu, tak der manusia yang sempurna kat dunia ni" kyra terus kwan dengan dia sampai la tamat persekolahan.

semalam baru kyra sedar, betapa nyesal nyer la kawan dengan dia, tapi tak kisah la dah kawan dah pun kan. (ibarat dah terhantuk, baru nak menadah).. sebenarnya kyra sendiri pun tak tahu apa masalah dia nak buat kyra sakit hati. mula-mula tu dia tag post, comment mcam2 kat fb, tapi kyra tak layan. kyra tahu kalau di layan memang gaduh punya. sebab kyra tak layan di tag pulak gambar dia yang ..........(tak nak cakap).. daripada sini nampak sangat la yang dia memang sengaja nak menyakitkan hati kyra. so.. seriously kata kyra tak kisah la dia nak sokong apa sekali pun, tapi tak payah la kacau hidup orang, tak payah la nak meyemakkan profile aku...

mama suruh buang dia dari friend, tapi bila pikir2 balik tak baik la pulak kan. macam tu. so biar jer la. dia nak cakap or tulis apa. asalkan dia bahagia dengan hidup dia.

suka kata-kata ni..
Aku mmpu berhujah dgn 10 org yg berilmu tetapi aku psti kalah dengan seorag yang jahil, kerana orang yang jahil itu tidak pernah faham landasan ilmu..(IMAM SYAFIE)

to si dia, maaf sebab aq tak dengar kata kau dulu. walaupun kau tak pandai macam budak perempuan tu, tapi kau pandai jaga hati aku sebagai kawan .. terima kasih kawan sebab kau selalu ada bersama aku ..

to korang-korang yang baca, carilah kawan yang boleh menjaga aib korang.

Orang yang sombong, keras kepala dan takbur, akan dikumpulkan pada hari kiamat, dalam bentuk semut yang kecil, yang dipijak mereka oleh manusia, kerana hinanya mereka pada Allah.” (Diriwayatkan oleh Al-Bazzar dari Abu Hurairah)