Starlight

The Disclaimer





Assalamualaikum and Welcome my BELOVED READER's. Disini hanyalah tempat meluahkan segala cerita yang terkubu dihati sama ada manis mahupun pahit. thanks for coming and reading :)

Travel This Site



The Cbox Song



♦ URL Blog not email ,, please ? :)
♦ Harsh words & Anon not allowed




Credits


Basecode by: Mrs AF
Template by :
Ihza

All rights reserved ® Your Name 2011 - 2012


interview pertanian


Friday, May 25, 2012 9:45 AM 2 Atashinci(s)

assalamualaikum,
hai korang-korang, sebenarnya tak ada idea pun nak update blog. tapi disebabkan kebosanan yang tersangat lah melampau. ingat nak mengarut-ngarut jer la dalam pos kali ni.

nak cerita ni, ari rabu baru-baru ni (24/5/2012) kyra ada pergi interview dekat institut
pertanian serdang... eh bukan upm tau, mana la layak kan nak masuk upm dengan result yang ada sekarang ni. kiranya ni selangkah ke upm la.. heheh
pagi waktu nak pergi interview tu tak payah ceritala kan excited nya..
selalunya bangun solat subuh pukul 6.30 tiba-tiba hari tu pukul 5.00 dah asyik tersedar-sedar jer..
tidur pun tak berapa nak lena..
sepanjang perjalanan nak pergi tu, habis nama menteri-menteri kyra hafal..(kenapa kyra hafal semua tu??) sebab abang sepupu kata taun lepas dia kena soalan macam tu.. so hafal jer la kan (sediakan payung sebelum hujan).
dlam pukul 8.30 macam tu kyra sampai kat tempat yang nak temuduga tu (institut pertanian serdang)..nak di jadikan cerita kyra orang first yang sampai masa tu..(excited jer lebih kan)..
abah antar jer kat situ and then dia pergi, so kyra pun dengan muka selambanya duduk jer la
menuggu giliran untuk temuduga.

sementara nak temuduga tu, habis macam2 benda pasal pertanian kyra baca, takut weihh kalau2 tak boley jawab, saingan yang datang temuduga boleh di katakan hebat2 jugak. hui hui .. setiap sorang temuduga nak dekat setengah jam.. gila penat kut nak menuggu,
n then tak lama lepas tu nama kyra kena panggil, dengan muka selamba tak serba salahnya.. kyra pun masuk la bilik tu ..
masuk2 jer, dia tunjuk satu kerusi kat depan meja dia..
dalam hati waktu tu (mak aii jauhnya dia suruh aku duduk, nak sruh menjerit ke apa ni)
malas nak banayk cakap kyra pun go on pergi jer la dduk kat tempat dia suruh tu. rupanya dia nak latih kita bercakap dengan kuat dan confident..

mula2 tu cuak jugak, dalam fikiran waktu tu cuba ingat-ingatkan apa yang di study sebelum masuk bilik tu tadi.
macam-macam la dia tanya.. nak cerita semua pun kyra tak ingat.. apa yang kyra ingat dia tanya kyra..
------> sebutkan lima jenis pisang??
------> sebutkan jenis pisang yang boleh di makan terus..?

okey soalan tu biasa jer la kan .. soalan yang membuatkan kyra tak boleh lupa yang ni .
------> awak pandai masak?

waktu tu fikir sepuluh kali nak cakap pandai ke tak..
last2 jawab jer la pandai..(poyo jer kan)haha ... di sebabkan kyra cakap pandai, so dia suruh kyra ajar dia cara2 nak masak nasi goreng.. ouchhh .. dengan tak ada perasaannya kyra pun ajarkan la..

sedihkan semua soalan yang kyra stdy, tak masuk.. kalau kyra tahu sebelum pergi temuduga tu. baca dulu buke resepi mama. but the way tak kisah la tak rugi pun kan baca sebenarnya.. at least dpat tambahkan pengetahuan.

rasanya tu aje pasal temuduga masa tu. but the way alhamdullilah semuanya berjalan dengan lancar..

result temuduga akan keluar awal bulan enam ni, doakan semoga kyra berjaya okey.