Starlight

The Disclaimer





Assalamualaikum and Welcome my BELOVED READER's. Disini hanyalah tempat meluahkan segala cerita yang terkubu dihati sama ada manis mahupun pahit. thanks for coming and reading :)

Travel This Site



The Cbox Song



♦ URL Blog not email ,, please ? :)
♦ Harsh words & Anon not allowed




Credits


Basecode by: Mrs AF
Template by :
Ihza

All rights reserved ® Your Name 2011 - 2012


PERJALANAN PULANG SEMESTER 3


Monday, November 4, 2013 8:53 PM 0 Atashinci(s)

Ha baca tajuk kat atas macam seronok jer kan,, macam budak - budak sekolah dapat cuti, tapi hakikatnya memang excited sangat pun nak balik.. duk menghitung hari je berapa malam lagi nak duk kat hostel.. walaupun sibuk dengan study sempat je lagi fikir pasal rumah, dalam otak waktu tu fikir cuti ni nak tidur puas - puas.. heee :) iyalah mana taknya tidur berapa jam je time final tu, sibuk duk mentelaah buku pkul 12 - 1 pagi baru nak tidur esok pkul 4.30 nak bangun pulak. (ini bukan cara budak rajin terlebih tapi disebabkan study last minute) tp alhamdullilah pergi jawab periksa tak sakit kepala or mengantuk pun.

Balik - balik je exam last paper (iaitu teknologi pemprosesan hasil pertanian), terus packing barang yang nak bawak balik rumah, kemas - kemas bilik, ambik ic dengan kad balik dan terus chaww keluar ke aman jaya ipoh. yang sadiss nye kat sini selalu kyra naik bas dekat sri iskandar dengan cik izuanie, tapi sebab dah janji dengan budak si wan tu nak balik sama dengan dia, so kyra pun naik la bas plus liner kat aman jaya, ipoh.. hurmmmm..(yer la sebab nak cuti lama kan so nak tengok and sembang puas - puas la kan kononya.. hee:)) "maafkan saya ya cik izuanie ismail" waktu tengah tuggu bas depan ip tu serius tak tipu perut memang lapar gila - gila .. krakk krukkk krakk krukk dah time tu,, (tu lah tadi tengahari kak yana ajak makan ,, tak nak makan lah ape,, jual mahal,, kononya nak makan kat luar nanti aje lah) heeee :) last - last pucat jugak la muka kelaparan,,

dalam perjalanan nak ke ipoh tu, mata memang ngantok tapi tak bole nak lelap .mana taknya perut duk bunyi je tambah pulak dengan kerusi nya yang tak betol.. rosak agaknya.. sabor aje lah. sampai medan kid naik bas ke Aman Jaya pulak. dalam bas masa tu ada orang janji dengan kyra nak pergi makan dulu and tunggu kyra balik dulu baru dia balik ,, tapi hurmmm ,, smpai sana - sana terus dia teman kyra cari tiket and suruh kyra naik bas yang paling awal. kyra sampai aman jaya dalam pukul 7.15 p.m dia suruh kyra ambik bas 7.45 p.m pluslinear.. dalam hati waktu tu (sempat ke aku nak solat nak makan, tadi dia dah janji dah nak ajak aku makan.. perut nak nasi ni)
time tu memang berat sangat hati nak ambik tiket 7.45 tu, so kyra pun suruh la dia pergi cari tiket dia dulu, baru beli tiket kyra, dalam hati waktu berharap gila dia tak ada tiket awal, bole balik lambat sikit..)TAPI NAK TAU APA JADI,, mcam tak fikir apa - apa dia terus beli tiket 7.30 p.m balik ke kedah and terus berjalan nak pergi naik bas btw dia sempat lagi pesan kat kawan dia suruh tengok - tengok kan kyra.. sabar aje lah saya masa tu dengan awak wan,, kyra pun tak cakap banyak terus pergi beli tiket balik shah alam (plusliner 7.45p.m yang mula - mula wan suruh beli tu) and terus pergi kedai apa tah kat situ beli air dengan roti.. buat alas perut sementara nak sampai rumah.


thaks to bob sebab teman kyra sampai naik bas,, terima kasih sangat - sangat ,, and untuk sayang saya muhammad nur hazwan lepas ni jangan buat saya macam ni lagi yer ,, saya maafkan awak .. saya tahu awak terlupa .. ily
alhamdullilah pukul 10.15 p.m kyra samai di Shah Alam dengan selamatnya. okeyhh lah sampai sini sahajalah posting buat kali ini,, in sha allah ada kesempatan nnti di udate lagi yer.. bye ,, tq for reading ,, ily